Odlukom Arbitraže FSS-a poništen je sastav Srpske lige Zapad i Podunavsko-šumadijske zonske lige za takmičarsku 2020/21 godinu

Naša advokatska kancelarija je u prethodnom periodu pružila kompletnu pravnu podršku OFK Mihajlovcu u rešavanju pitanja plasmana u Srpsku ligu Zapad, odnosno neregularnog ispadanja iz iste. Naš angažman se kretao počev od pokušaja mirnog rešenja sporne situacije sa Fudbalskim savezom regiona Zapadne Srbije, preko saradnje sa medijima, do zastupanja OFK Mihajlovca pred Arbitražnim sudom Fudbalskog saveza Srbije. Ovaj spor je, na naše veliko zadovoljstvo, okončan Odlukom Arbitražnog suda FSS-a kojom se usvaja tužbeni zahtev OFK Mihajlovca (tada FK Proletera) i poništava sastav Srpske lige Zapad i Podunavsko-šumadijske zonske lige za takmičarsku 2020/21 godinu, a koja je i zvanična potvrda našeg stanovišta da su obe lige neregularno sastavljene, suprotno propozicijama i stvarnom stanju.

Nastavljamo sa pravnim savetovanjem i pružanjem kompletne pravne podrške OFK Mihajlovcu, kako bismo obezbedili dalje sprovođenje ove Odluke i naknadu štete klubu koji je na nezakonit način delegiran u niži rang takmičenja, a potom učestvovao u ligi koja je neregularno formirana.
Smatramo da je ova odluka važan korak u procesu uspostavljanja pravne sigurnosti u oblasti sporta i pozdravljamo spremnost organa FSS-a da na efikasan način obezbede poštovanje propisa i pravila u oblasti sporta i osiguraju fer plej, naročito imajući u vidu potencijalne posledice ovakve Odluke Arbitražnog suda FSS, koje tek treba u celosti sagledati.

Naš tim u ovom postupku vodili su advokati Marko Stanković i Dušanka Lukić.

Ako Vam je ovaj tekst bio koristan i želite da Vas obavestimo o novim tekstovima na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu. 

Scroll to Top